Sufism är att stanna vid den Älskades port fastän man blir utkastad.

OM DET YTTERSTA TRÄDET

Mohammad Muslim Eneborg

Mohammad Muslim, eller Mohammad Åke Daniel Muslim Eneborg som är hans fullständiga namn, blev muslim 1980. Kort därefter spenderade han några år på resande fot runt om i den muslimska världen, främst i Sydasien och Nordafrika, men även i mer eller mindre muslimska områden i Europa. Under denna resa fick han inblick i olika muslimska kulturer och hur dessa samhällen förhåller sig till islam, sin nationella kultur och traditioner. Därefter bosatte han sig i Storbritannien, gifte sig och fick sedermera fyra barn. Under tiden studerade han arabiska och urdu.

Han har även studerat islamisk teologi vid flera andra islamiska institut och är känd inom muslimska kretsar som en alim, eller lärd inom de muslimska vetenskaperna. Han har arbetat som imam vid ett flertal moskéer i Storbritannien där han även ansvarat för bland annat en imamutbildning för kvinnor samt undervisat om islam vid universitet och andra institutioner i Europa.

Mohammad växte inte upp i ett religiöst hem, men allt sedan han blev muslim har han varit djupt intresserad av och engagerad i interreligiös dialog och samtal om religionens roll i det postmoderna samhället. Han medverkar ofta i dialoger med kristna och judiska företrädare i Sverige och i Storbritannien, och besöker ofta skolor och kyrkor som inbjuden gästföreläsare. Han blir inte sällan ombedd av media att kommentera det som rör islam och muslimer i Europa.

År 2001 grundade Mohammad Muslim Det Yttersta Trädet ekonomisk förening och har sedan dess varit föreningens ordförande.

Idag verkar han som imam i en moské på fredagarna, samt är verksamhetsansvarig för Inleva AB, samt ansvarig för verksamheten på Det Yttersta Trädet.

Max Dahlstrand

Max Dahlstrand blev muslim 1995 efter ett möte med en muslimsk filosof kort efter återkomsten från en sexårig studietid i USA där han erhållit en masters degree i arkitektur.

Max, eller Abd al-Salam som han ibland kallas bland muslimer, blev tidigt engagerad i frågor som rör islam i Sverige.

Han har tidigare arbetat som distriktskonsulent på nykterhetsorganisationen IOGT-NTO i Stockholms distrikt samt arbetar idag som assistanssamordnare på Inleva AB, ett företag inom personlig assistans.

Sedan 2001 driver han tillsammans med Mohammad Muslim Det Yttersta Trädet ekonomisk förening.

Max tar ofta emot skolklasser på studiebesök till moskén.

 

STARTSIDAN

Det Yttersta Trädet (Sidratul-Muntaha) ideell förening, Enhagsvägen 18, 187 40 TÄBY

KONTAKT